14 September

Nordliga vindar och en morgon som började med moln och övergick i strålande sol. Så fort det började ljusna märkte vi att det fanns många tättingar på ön, vilket även visade sig i näten. Idag var den hittills bästa dagen detta år om man räknar antal ringmärkta fåglar. Hela 126 individer märktes varav 57 var kungsfåglar. Andra arter som fångades var grå och svartvit flugsnappare, trädpiplärka, järnsparv, rödhake, taltrast, gärdsmyg, trädgårdssångare, svarthätta, talgoxe och både löv och gransångare.

Andra spännande arter på ön var en mindre flugsnappare, blåhake, stenfalk och väldigt många sparvhökar. 30 stycken snatteränder i flock sträckte utanför ön.

Trädpiplärka
Åldersbestämning av en järnsparv

Dagens vanligaste fågel som även hördes från buskade runt hela ön: kungsfågel

Ringmärkningen sköttes av Viggo, Jesper, Aron, Gunilla och Anna.
Dagens guidning sköttes exemplariskt av Gustav. Och besökarna bjöds även på närkontakt av kungsfågel, svartvit flugsnappare, gransångare och lövsångare. En sparvhök kom seglandes ovanför gruppen på låg höjd.
Bakom tangenterna: Anna

Grå flugsnappare

13 September

Fredag den 13e visade sig inte vara någon otursdag, iaf inte i ringmärkningen. 47 fåglar ringmärktes. Svarthätta var dagens vanligaste fågel, tätt följt av ärtsångare och kungsfågel. En törnskata gjorde sitt bästa för att bita ringmärkarna i fingrarna.

Törnskata
Törnsångare

ringmärkning och sträckräkning sköttes av Fredde, Håkan, Bosse, Sissi, Janne och Anna.
vid tangenterna Anna