4 juni

Fin morgon med svaga vindar från sydvästsektorn och äntligen lite sommarkänsla. Ringmärkningen var tropiskt trivsam med kärrsångare som dagens art med tre fåglar fångade.

En av de tre kärrsångarna.

Ringmärkningen puttrade på i ett lågt men trevligt tempo och vi slutade med 29 nymärkta fåglar av 13 arter. I övrigt kan nämnas en kontroll av en gammal ärtsångare som inte är märkt vid stationen. Ringmärkningen gästades också av Anna, och klockan 11 guidades det, och trots flera tomma nätrundor hade vi tur och kunde visa gästerna både näktergal och en lövsångare. Just nu är lövsångarna som märks märkbart grå och av liten modell, långväga honor på väg till fjällen?

Under dagen har minst två rosenfinkar sjungit runt stationen. Av övriga obsar måste nämnas en härfågel som hittades söder om fyren runt lunchtid. Ingen från stationen lyckades återfinna den. Sen har vi njutit av att ön fyllts av nyflygga starungar.

Marie kom till stationen under morgonen. Personal idag var Håkan, som fixat i källaren med den äran, och märkte gjorde Alva, Maria, Emma och Johan (rm).

/Johan