Dagen började med styv sydvästlig vind och lite mulet med enstaka regnskurar inåt fastlandet. Under morgontimmarna mojnade vinden och molnen gled sakta vidare.

Sträckräkningen på södra udden pågick från 05:00 – 10:20. Tärnsträcket har fortsatt pumpa på idag, med närmare 900 silvertärna. En av morgonens höjdpunkter var två skärfläckor som sträckte förbi södra udden, de kom mycket nära, rundade udden och fortsatte mot nordost!

Bosse gick upp på ön och kunde snart konstatera ett kraftigt genomflöde och insträck av tropikflyttare, bland annat med stora mängder lövsångare, svarthätta och gransångare. Efter några timmar fylldes ön på även med ärtsångare och rödstjärtar. Fantastiskt! Årets första törnsångare och grå flugsnappare har anlänt ön. Det kryllade med fågel på ön på morgonen, och över 1000 lövsångare och gransångare är nog en grov underskattning.

På ön finns: Bosse, Fredrik, Stefan, Janne och Anders. Hemvändare är: Raul, Håkan och Roger. Nyanlända är Christer och Maria.

Vid tangentbordet: Raul