Dagen startade som sedvanligt på södra udden. Sträckräkningen pågick från 04:30 – 11:20. Svaga vindar under hela morgonen gjorde tillvaron dräglig, trots detta var det ändå lite svalt i luften. När ska värmen komma? Sträcket var småputtrigt, men vi kunde ändå räkna in närmare 800 sjöorrar, vilka kom i fint ljus på det stilla havet. Fina obsar på flockarna gjorde det möjligt att syna dom efter hona vitnackad svärta. Utan lycka. Enstaka rovfåglar sträckte in ganska tidigt på morgonen, bland annat 2 stenfalk, 1 tornfalk, 3 lärkfalk och 1 fiskgjuse. Sträckmässigt var dagens art silvertärna. Över 1000 sträckande tärnor denna dag, vilka merparten utgjordes av silvertärna (cirka 95%), men sträcket bokfördes som fisk-/silvertärna. I övrigt kan 4 bläsgäss nämnas.

Något mer tropikflyttare har kommit in under morgonen och dagen, särskilt lövsångare, svarthätta, rödstjärt, en svartvit flugsnappare, ärtsångare, med mera. Flera av dessa satt och sjöng på ön – vilken känsla!

På ön finns: Bosse, Fredrik, Stefan, Håkan, Anders och Raul. Nyanlända är Roger och Janne.

Vid tangentbordet: Raul